
کتاب آمادگی آزمون اصول بازار سرمایه
جلد اول (نسخه PDF)
نسخه الکترونیک کتاب آمادگی آزمون اصول بازار سرمایه به همراه هزاران کتاب دیگر از طریق اپلیکیشن رایگان فیدیبو در دسترس است. همین حالا دانلود کنید
نقد و بررسی کتاب آمادگی آزمون اصول بازار سرمایه
کتاب «آمادگی آزمون اصول بازار سرمایه» شامل مفاهیم و مطالب مورد نیاز برای داوطلبان آزمونهای سازمان بورس و اوراق بهادار میشود. این کتاب بر اساس استاندارد CFA و آخرین سرفصلهای آزمون نوشته شده است. جلد اول کتاب آمادگی آزمون اصول بازار سرمایه را «محمد احمدی» گردآوری و تالیف کرده است. ویراست چهارم این اثر در سال 93 در انتشارات آریانا قلم منتشر شده است.
درباره کتاب آمادگی آزمون اصول اصول سرمایه
آزمون اصول بازار سرمایه از سری آزمونهای سازمان بورس و اوراق بهادار است. مدرک این آزمون برای کسب سایر مدارک حرفهای سازمان ضروری است، به همین دلیل اصول بازار سرمایه را میتوان پایهایترین آزمون از آزمونهای سازمان دانست.
بسیاری از کسانی که در این آزمون شرکت میکنند با مشکل کمبود یک منبع جامع از سرفصلهای آزمون روبهرو هستند. مراجعه به منابع مختلف و مطالعهی مطالبی که شاید حتی در این آزمون چندان کارآمد نباشد، در کنار اتلاف وقت و انرژی داوطلبان، ممکن است شانس آنها برای قبولی در آزمون را هم تحت تاثیر قرار دهد. این کتاب با هدف ارائهی منبعی جامع و کاربردی برای داوطلبان آزمون اصول بازار سرمایه تهیه و تدوین شده است.
آمادگی آزمون اصول بازار سرمایه در واقع ویراست چهارم کتاب و جلد اول آن است که شامل مفاهیم و درسها میشود. این کتاب صرفا به منظور کسب آمادگی شرکتکنندگان در آزمون طراحی شده است. با توجه به گستردگی مطالب، در اکثر موارد توضیحات صرفا در حد آمادگی برای آزمون طراحی شده و از دادن توضیحات اضافی و جانبی خودداری شده است.
مروری بر فصلهای کتاب آمادگی آزمون اصول بازار سرمایه
بخش اول: فهم و تحلیل صورتهای مالی
فصل اول: آشنایی با صورتهای مالی
فصل دوم: صورتهای مالی-توضیحات تکمیلی
فصل سوم: درک صورت سود و زیان
فصل چهارم: درک ترازنامه
فصل پنجم: درک صورت جریان وجوه نقد
فصل ششم: تکنیکهای مقدماتی تجزیه و تحلیل صورتهای مالی
بخش دوم: مقدمات بازارها، ابزارها و نهادهای مالی
فصل هفتم: مفاهیم بازارهای مالی
فصل هشتم: ویژگیهای سهام عادی و مفاهیم مربوطه
فصل نهم: ویژگیهای سهام ممتاز و مفاهیم مربوط به آن
فصل دهم: مفاهیم مربوط به اوراق بهادار با درآمد ثابت
فصل یازدهم: مفاهیم سایر اوراق بهادار
فصل دوازدهم: شاخصهای بازار اوراق بهادار
فصل سیزدهم: کارایی بازار و بازارهای سرمایهی کارا
فصل چهاردهم: آشنایی با نهادهای مالی، نقش و کارکرد آنها
بخش سوم: روشهای کمی مقدمات
فصل پانزدهم: ارزش زمانی پول
فصل شانزدهم: مفاهیم آماری
فصل هفدهم: مفاهیم احتمال
فصل هجدهم: محسابات بازده و ریسک
بخش چهارم: مقدمات امور مالی شرکت
فصل نوزدهم: مقدمات بودجهبندی سرمایهای
فصل بیستم: میانگین موزون هزینه تامین سرمایه
فصل بیست و یکم: مقدمات تجزیه تحلیل نقاط سربهسر و اهرمها
فصل بیست و دوم: مفاهیم پایه ریسک
بخش پنجم: مقدماتی بر اقتصاد
فصل بیست و سوم: مقدمات اقتصاد خرد
فصل بیست و چهارم: مقدمات اقتصاد کلان
بخش ششم: اصول بازار سرمایه اسلامی و اخلاق حرفهای
فصل بیست و پنجم: ضوابط عمومی قراردادهای بازار سرمایه از دیدگاه فقه اسلامی
فصل بیست و ششم: بورس بازی در بازار سهام از دیدگاه اسلام
فصل بیست و هفتم: راهنمای اصول اخلاقی و معیارهای رفتار حرفهای
بخش هفتم: مقررات اصول بازار سرمایه
فصل بیست و هشتم: قوانین، آییننامهها و دستورالعملهای بازار سرمایه ایران
در بخشی از کتاب آمادگی آزمون اصول بازار سرمایه میخوانیم
هدف از تهیه صورتهای مالی، ارائهی اطلاعاتی تلخیص و طبقهبندی شده درباره وضعیت مالی، عملکرد مالی و انعطافپذیری مالی واحد تجاری است که برای طیفی گسترده از استفادهکنندگان صورتهای مالی در اتخاذ تصمیمات اقتصادی مفید واقع شود. صورتهای مالی همچنین نتایج ایفای وظیفهی مباشرت مدیریت یا حسابدهی آنها را در قبال منابعی که در اختیارشان قرار گرفته است، نشان میدهد. به منظور دستیابی به این هدف، در صورتهای مالی یک واحد تجاری اطلاعاتی درباره موارد زیر ارائه میشود:
- داراییها
- بدهیها
- حقوق صاحبان سرمایه
- درآمدها
- هزینهها
- جریانهای نقدی
این اطلاعات، همراه با سایر اطلاعات مندرج در یادداشتهای توضیحی، استفادهکنندگان صورتهای مالی را در پیشبینی جریانهای نقدی آتی واحد تجاری و خصوصا در زمانبندی و اطمینان از توانایی ان در ایجاد وجه نقد کمک میکند».
اتخاذ تصمیمات اقتصادی توسط استفادهکنندگان صورتهای مالی، مستلزم ارزیابی توان واحد تجاری جهت ایجاد وجه نقد و زمان و قطعیت ایجاد آن است. توان واحد تجاری در نهایت، تعیینکنندهی ظرفیت آن واحد جهت انجام پرداختهایی از قبیل پرداخت حقوق و مزایا به کارکنان، پرداخت به تامینکنندگان کالا و خدمات پرداخت مخارج مالی، انجام سرمایهگذاری، بازپرداخت تسهیلات دریافتی و توزیع سود بین صاحبان سرمایه است. ارزیابی توان ایجاد وجه نقد از طریق تمرکز بر وضعیت مالی، عملکرد مالی و جریانهای نقدی واحد تجاری و استفاده از آنها در پیشبینی جریانهای نقدی مورد انتظار و سنجش انعطافپذیری مالی، تسهیل میگردد.
وضعیت مالی یک واحد تجاری دربرگیرنده منابع اقتصادی تحت کنترل آن، ساختار مالی آن، میزان نقدینگی و توان بازپرداخت بدهیها و ظرفیت سازگاری آن با تغییرات محیط عملیاتی است. اطلاعات دربارهی وضعیت مالی در ترازنامه ارائه میشود. اطلاعات دربارهی منابع اقتصادی تحت کنترل واحد تجاری و کاربرد پیشبینی توانایی واحد تجاری جهت ایجاد وجه نقد از اين منابع در آینده مفید است. اطلاعات در مورد ساختار مالی برای پیشبینی نیازهای استقراضی آتی و چگونگی توزیع سودها و جریانهای نقدی آتی بین افراد ذیحق در واحد تجاری مفید است. این اطلاعات همچنین برای پیشبینی میزان موفقیت احتمالی واحد تجاری جهت دستیابی به تسهیلات مالی بیشتر مفید میباشد. اطلاعات در مورد نقدینگی و توانایی بازپرداخت بدهیها برای پیشبینی توان واحد تجاری جهت ایفای تعهدات مالی خود در سررسید مفید است. "نقدینگی" به فراهم بودن وجه نقد در آیندهی نزدیک پس از احتساب تعهدات مالی تا آن زمان اطلاق میشود. "توان بازپرداخت بدهیها" به فراهم بودن وجه نقد جهت ایفای تعهدات مالی در سررسید و طی مدتی بالنسبه فراتر از آیندهی نزدیک اطلاق میشود. اطلاعات مربوط به ظرفیت سازگاری با تغییرات محیط عملیاتی برای ارزیابی میزان ریسک تحمل زیان یا کسب منافع از تغییرات غیرمنتظره مفید میباشد. این ظرفیت به انعطافپذیری مالی نیز مربوط میباشد.
نظرات کاربران درباره کتاب آمادگی آزمون اصول بازار سرمایه